Pse mua?‎ > ‎

Cilësi personale të një njeriu, të cilat dhunuesin e bëjnë që të ndjehet keq.

Shënjestra e dhunës zakonisht ka disa nga këto cilësi

 • Popullaritet
 • Aftësi
 • Inteligjencë
 • Ndershmëri
 • Besnikëri
 • Dëshirë për të punuar
 • Sukses, vendosmëri, kurajë, burrërri
 • Humor, mendjemprehtësi
 • Imagjinatë të pasur, krijues, novator.
 • Zotësi për të fituar aftësi të reja.
 • Idealist, optimist, punon gjithmonë për përmirësimin e vetes, familjes, punëdhënësit, botës.
 • Largpamësi
 • Ndjeshmëri (këtu përfshihen një sërë vlerash si p.sh. prekshmëria, interesim për të tjerët, respekti, toleranca, etj.)
 • Nuk mërzitet shpejt
 • I gjindshëm, gjithmonë ka dëshirë të ndajë njohurinë me të tjerët.
 • Altruizëm.
 • E ka të vështirë që të thotë jo.
 • Eshtë i zellshëm
 • I papërmbajtshëm, kërkon që të vërë drejtësinë në vend kudo që vëren se ajo shkelet.
 • Modesti të tepruar. Vlerëson të tjerët më shumë se veten.
 • Jo i dhunshëm (kur je tip që preferon t’i zgjidhësh konfliktet nëpërmjet dialogut dhe jo nëpërmjet dhunës ose veprimeve ligjore (ngritje padie).
 • Prirje për të falur, gjë që dhunuesi e përdor kundër teje, në mënyrë që ti të mos kundërpërgjigjesh.
 • Dëshirë për të menduar gjithmonë mirë për të tjerët.
 • Nuk korruptohet, ka standarde të larta morali.
 • Nuk i pranon standardet e ulëta.
 • Pret shumë nga ata që janë sipër teje, kundërshton njerëzit e paaftë me pushtet, ose që abuzojnë me pushtetin (pushtet ka çdo njeri që ka një pozicion drejtuesi).
 • Tendencë për t’ia hedhur fajin vetes, pavendosmëri dhe nevojë për aprovim nga dikush tjetër.
 • Nevojë për t’u ndjerë i vlerësuar.
 • Nxiton që të kërkojë falje kur fajësohet, edhe kur nuk është fajtor. Kjo është një teknikë e mirë për të çorientuar një klient agresiv, ose një acarim të mundshëm nga një incident rrugor.
 • Eshtë perfeksionist
 • Tendencë për ta lënë veten në dorë të tjerëve, naivitet, ndjesi faji.
 • Dëshirë për të luajtur gjithmonë sipas rregullave. Dëshirë për të qenë gjithmonë i logjikshëm.
 • E menaxhon mirë stresin, veçanërisht atëherë kur dëmtimi prej stresit është i qartë.
 • Tendencë për ta mbajtur inatin për brenda.
Comments