Pse mua?

Ka shumë arsye pse dhe si dhunuesit i zgjedhin shënjestrat e tyre dhe këto arsye janë gjithmonë shumë të ngjashme nga rasti në rast. Ekzistojnë shumë koncepte të gabuara si p.sh. që "viktimat janë të njerëz të dobët". Këto koncepte të gabuara shpjegohen në faqen "Konceptet e gabuara". Dhuna përsëritet sepse arsyet që dhunuesi ka nuk ndryshojnë asnjëherë. Këtu mund të gjeni përgjigje edhe për pyetjet "Pse vazhdimisht kërkojnë të më dhunojnë?" dhe "Pse dhunuesit vazhdimisht e kapin me mua?".