Pse disa njerëz duan të ta nxijnë jetën me çdo kusht?
Pse të paaftët janë shpesh në poste drejtuese?
Pse disa shefa dhe pronarë tregohen të padrejtë me punonjësit e tyre?
Cilat janë pasojat e paaftësisë në punë?
Pse disa njerëz duan me çdo kusht të ta nxijnë jetën?
Mësoje këtu dhe ndërgjegjësohu sot. Një jetë ke. Atë duhet ta jetosh.

Këtu flitet për "dhunën psikologjike", një lloj dhune të cilën po nuk e njohe, nuk e kupton dot që po ushtrohet ndaj teje...Ku ushtrohet dhuna psikologjike?


  • Në punë, nga shefat, kolegët, vartësit, klientët (dhunim psikologjik, keqtrajtim, abuzim në punë, ngacmim, diskriminim).
  • Në shtëpi, nga partneri, prindërit, motra ose vëllai, fëmijët (dhunim psikologjik, sulm, dhunë familjare, abuzim, abuzim verbal (me fjalë)).
  • Në shkollë, nga mësuesit, nxënësit e tjerë, stafi drejtues (dhunim psikologjik, ngacmim, sulm).
  • Nën kujdesin e të tjerëve, në spitale, shtëpi pushimi, shtëpi e fëmijës (dhunim psikologjik, ngacmim, sulm).
  • Në ushtri (dhunim psikologjik, ngacmim, diskriminim, sulm).
  • Nga dikush që ka autoritet (dhunim psikologjik ,ngacmim, abuzim me pushtetin).
  • Nga komshinjtë, nga qiradhënësi, ose nga qiramarrësi (dhunim psikologjik, ngacmim).
  • Nga një i huaj (dhunim psikologjik, ngacmim, kërcënim, sulm, përdhunim, lëndime në trup, vrasje). 
                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Vini re!

Kushdo qe ka nevoje ta perdore informacionin qe ndodhet ne keto faqe per te informur te tjeret duke e publikuar ate diku tjeter, eshte i/e lire te beje nje gje te tille. Madje e inkurajoj qe ta beje
 
Sidoqofte, per te marre nje fare lloj satisfaksion nga puna ime, kam deshire qe te vihem ne dijeni per kete veprim. Gjitashtu, tregoni adresën e kësaj faqeje ose atë origjinalen në anglisht (www.bullyonline.org) në mënyrë që lexuesi të marrë një informacion më të plotë rreth dhunës psikologjike.
 
Faleminderit
Ardi Kule

Kujdes!
Materiali duhet paraqitur i plotë, kështu siç është shkruar në këtë faqe ose në atë origjinale. Mos e copëto, mos e shkëput nga konteksti, mos e paraqit si punën tënde personale. Respekto punën e autorit!